Qui som i què fem

Amics de Nonasp és una entitat sense ànim de lucre que té com a finalitat defensar, promoure i difondre el patrimoni cultural, natural, històric, industrial, arquitectònic i lingüístic de la nostra localitat. Tot això es realitza a través de conferències, exposicions, publicacions i fonamentalment a través del nostre Museu Etnològic.

El 21 de setembre de 1996 un xicotet grup de nonaspins decidim associar-nos amb la idea de defensar el nostre patrimoni i crear un museu etnològic que fora reflex de les formes de vida i sabers tradicionals que eren el dia a dia de la nostra localitat fins a finals del segle XX.

En 1998 adquirim la casa que alberga el museu i el 23 d’agost de 1999 inaugurem la planta baixa d’aquest, que any a any ha anat creixent i transformant-se en el que ara tenim, un museu amb més de 30 espais expositius que ocupen una superfície de més de 600 m², on la majoria dels objectes exposats procedeixen del nostre poble.

També realitzem altres activitats culturals com són el cas dels llibres que publiquem, la revista L’*Eixam, exposicions, recuperació de tradicions, recopilació d’històries de vida de nonaspins, la fira d’artesans i del vi, presentacions de llibres, la Trobada de cultura rural, la nit d’estiu, etc.

Del xicotet grup de persones que comencem a la fi del segle passat ara ja som més de 300 “amigues i amics de *Nonasp”.