Nonasp

Nonasp és un municipi aragonés situat a la comarca Saragossana del Bajo Aragón-Caspe / Baix Aragó-Casp. A causa de la seua situació geogràfica la llengua d’ús predominant és el català d’Aragó, igual que bona part dels municipis aragonesos de la coneguda com a Franja oriental.

Es tracta d’una localitat carregada d’història, habitada des del Neolític i per la qual han passat les diferents cultures que han poblat la Península Ibèrica.

Entre el patrimoni de la localitat sobreïxen l’església de Sant Bartolomé d’estil gòtic, erigida en el segle XIII; l’ermita de La nostra Senyora de les Dosaigües, edificada en el segle XVI; El Castell, construcció defensiva d’origen àrab conquistada per Alfons I en 1133, que actualment fa les funcions d’Ajuntament; el Castellet de Faió, torre òptica construïda en 1875 durant la tercera guerra carlista i les construccions de pedra en sec (tècnica declarada patrimoni de la humanitat per la UNESCO) com a masies, basses, cisternes, etc, en particular les Cabanyes, 57 construccions de volta de canó usades per a les labors agrícoles.

En Nonasp uneixen les seues aigües els rius *Matarranya i Algars, la qual cosa crea un paisatge únic en el qual destaquen els gorgs per a poder banyar-se com la denominada “Roca del Saladá”, enorme roca situada en el riu Algars i la zona de “Ribers” en el riu Matarranya amb les seues colònies de voltors.

Com arribar?

Per carretera

Des de Saragossa:
Per Alfajarín-Bujaraloz-Casp: AP-2, A-230, N-211, CP-15 (144 Km.)
Per El Burgo de Ebro-Escatrón-Casp: A68, N232, A 221, CP15 (137 Km.)

Des de Barcelona
Per Lleida-Fraga-Mequinenza: A2, AP7, N211 i CP15 (259 Km.)
Per Tarragona-Reus-Falset-Mora-Gandesa–Batea: AP7, T214, N-340 (222 Km.)
Per Tarragona-L’Hospitalet del Infant-Mora-Gandesa-Batea: A-2, AP-7, T-214, N-340 (236 Km.)

Per tren

A través de la línia de ferrocarril que uneix Zaragoza amb Barcelona, passant per Tarragona amb tres trens diaris.
Més informació en renfe.com

Per autobús

A través de la línia Alcanyís, Casp, Maella, Fabara i Nonaspe.
Més informació en hife.es